Τρεις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις ταυτόχρονα σε τρεις ηπείρους



http://www.echedoros-a.gr

Ιούνιος 26, 2015.
Μέσα σε μία ώρα πραγματοποιήθηκαν τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις σε τρεις ηπείρους.

Οι αιματηρές επιθέσεις είναι ακόμη μία ένδειξη ότι η επιρροή τζιχάντ εξακολουθεί να απλώνεται σε όλο τον κόσμο.


Στη Γαλλία, εισέβαλαν σε αμερικανικό εργοστάσιο παραγωγής βιομηχανικών αερίων στην  Γκρενόμπλ.  Ακέφαλο σώμα και η σημαία του «ισλαμικού κράτους» βρέθηκαν στο φράχτη του εργοστασίου της αμερικανικής εταιρείας Air Products. Έγινε αποτυχημένη απόπειρα ανατίναξης του εργοστασίου. Οι γαλλικές αρχές καθορίζουν το χτύπημα ως καθαρή τρομοκρατική επίθεση.

Στην Τυνησία, ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε ξενοδοχεία με τουρίστες. Πάνω από τριάντα άνθρωποι σκοτώθηκαν, κυρίως τουρίστες από Γερμανία και Βρετανία. Ένας από τους δράστες σκοτώθηκε.

http://www.echedoros-a.gr

Στο Κουβέιτ το ‘Ισλαμικό Κράτος’ ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη σε τέμενος στην πρωτεύουσα. Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 200 άτομα τραυματίστηκαν.

Τους τελευταίους έξι μήνες, έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τυνησία και τη Γαλλία. Στο Κουβέιτ τέτοιες επιθέσεις είναι σπάνιες.

http://www.echedoros-a.gr

Και οι τρεις επιθέσεις έγιναν σε μια ταραγμένη περίοδο. Μόλις πριν από λίγες ημέρες το ‘Ισλαμικό Κράτος’ είχε καλέσει για πρόκληση επιθέσεων. Το μήνυμα συνέπεσε με τον μουσουλμανικό ιερό μήνα του Ραμαζανιού.

Αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν υπάρχει σχέση μεταξύ των υποκείμενων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Κουβέιτ, τη Γαλλία και την Τυνησία.

Το αποτέλεσμα να δείξει εάν το ισλαμικό κράτος δρα συντονισμένα στο εξωτερικό ή η ταύτιση της κοινής ώρας των επιθέσεων, ήταν  τυχαία από τους εμπνευστές τους.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ