Συρία: Επιστρέφουν από Τουρκία οι κάτοικοι της Τελ Αμπιάντ



http://www.echedoros-a.gr

Ιούνιος 17, 2015.
Οι Σύριοι πρόσφυγες στην Τουρκία άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους στην Τελ Αμπιάντ, όταν την Δευτέρα, οι  κουρδικές δυνάμεις και οι δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, την απελευθέρωσαν από τους εξτρεμιστές του ισλαμικού κράτους.


Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ, περίπου 200 άνδρες, γυναίκες και παιδιά, κουβαλώντας τα υπάρχοντά τους, πέρασαν  τα σύνορα της Συρίας στη μεθόριο της Akçakale, όταν άκουσαν ότι οι κουρδικές δυνάμεις της λαϊκής άμυνας ελέγχουν την πόλη.

Η μάχες μέσα και γύρω από την πόλη Τελ Αμπιάντ, ανάγκασαν 23 χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν την πόλη  και να βρουν καταφύγιο στο τουρκικό έδαφος.

«Γυρίζω, γιατί είναι ο άνδρας μου εκεί. Αλλά, ακόμη φοβάμαι πολύ όταν ακούω τις βόμβες», είπε η Fahriye μια 40χρονη νοικοκυρά.

«Φοβάμαι μήπως οι τζιχαντιστές ξαναγυρίσουν», είπε. «Θα αποφασίσουμε όλη η οικογένεια εάν θα παραμείνουμε ή όχι», πρόσθεσε.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ