Ουκρανία: Ακτιβιστές ζήτησαν να κλείσει φιλορωσική εφημερίδα στο Κίεβο



http://www.echedoros-a.gr
Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης προβάλουν τη δράση των ακτιβιστών κατά της φιλορωσικής εφημερίδας

Ιούνιος 21, 2015.

Την Κυριακή 21 Ιουνίου, ακτιβιστές του κινήματος ‘Βίντσιτς’ [“Відсіч“], πραγματοποίησαν πορεία στο Κίεβο ντυμένοι ως Ζόμπι, με το σύνθημα «Όσο κυκλοφορεί η ‘Βέστι’- θα έχουμε περισσότερους θανάτους», απαιτώντας από την κυβέρνηση της Ουκρανίας να κλείσει την εφημερίδα ‘Vesti’.


Η διαμαρτυρία οργανώθηκε μέσα από το κοινωνικό δίκτυο Facebook.
Μετά την πορεία στους δρόμους του Κιέβου, κατευθύνθηκαν στην Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) και ανήρτησαν στην πόρτα της  πλακάτ που έλεγε να σταματήσει η φιλορωσική προπαγάνδα  από την εφημερίδα του Κιέβου «Βέστι».
http://www.echedoros-a.gr
 Η είδηση 'πέρασε' και στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «η εφημερίδα χρηματοδοτείται από το νονό του Πούτιν , Μέντβεντχουκ και συνεχίζει  να διαδίδει ψέματα και προπαγάνδα του Κρεμλίνου για τα γεγονότα στην Ουκρανία και στην πραγματικότητα γίνεται ένας πόλεμος της πληροφόρησης κατά του κράτους μας».

http://www.echedoros-a.gr

 Οι ακτιβιστές με το πλακάτ στην πόρτα της υπηρεσίας ασφαλείας

Οι Ουκρανοί ακτιβιστές τόνισαν ότι «Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου, ιδίως η Υπηρεσία Ασφαλείας που έχει ως στόχο την προστασία της εθνικής ασφάλειας στην Ουκρανία, έκανε πολύ μικρή προσπάθεια για να σταματήσει αυτήν την προπαγάνδα που χρηματοδοτείται από το Κρεμλίνο».

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα ‘Βέστι’ κυκλοφορεί δωρεάν σε διάφορα σημεία στο Κίεβο και διανέμεται δωρεάν και στο μετρό.
Οι ακτιβιστές ντύθηκαν ως ζόμπι για να δείξουν ότι η Ρωσία θέλει να πιει το αίμα της Ουκρανίας, όπως είπαν οι ακτιβιστές.
http://www.echedoros-a.gr
 Ακτιβίστρια του κινήματος του Κιέβου ‘Βίντσιτς’ ως Ζόμπι
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ