Εκατοντάδες Ισλαμιστές νεκροί από αεροπορικές επιθέσεις στη Μοσούλη



http://www.echedoros-a.gr

Ιούνιος 21, 2015.

Τούρκικο δημοσίευμα αναφέρει ότι αξιωματούχος του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος (KDP) στο Ιράκ, ονόματι Μεμούζι,   ανέφερε ότι στην πόλη Μοσούλη, το βόρειο Ιράκ,  εξαιτίας των αεροπορικών βομβαρδισμών του Διεθνούς Συνασπισμού, που βρίσκεται υπό την ηγεσία των Αμερικανών, ο έλεγχος της από την τρομοκρατική οργάνωση του 'Ισλαμικού κράτους', έχει περιοριστεί και στην πόλη επικρατεί μεγάλος φόβος και πανικός.


Ο ίδιος ανέφερε ότι έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες εξτρεμιστές «και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί  ο έλεγχος των τζιχαντιστών σε πολλά σημεία της πόλης και  πολλοί ξένοι Ισλαμιστές, εν όψει νέων βομβαρδισμών, έχουν εγκαταλείψει την πόλη».

Από την άλλη πλευρά- σημειώνει το δημοσίευμα- αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν την είδηση αυτή.

 Ο Σεμίρ Μουσλάβ ένας από τους αυτόπτες, είπε ότι μετά τον βομβαρδισμό των πολεμικών αεροσκαφών μέσα στην πόλη ακούγονται συνέχεια οι σειρήνες των ασθενοφόρων.

http://www.echedoros-a.gr


«Το νεκροτομείο της πόλης γέμισε με εκατοντάδες πτώματα. Οι επιθέσεις έχουν πανικοβάλει τους Ισλαμιστές και αναγκάζονται να περιορίζουν αισθητά τις μετακινήσεις τους», είπε.

Ο ίδιος θα επισημάνει ότι η ηλεκτρική ενέργεια στη Μοσούλη είναι περιορισμένη, τα καύσιμα είναι δυσεύρετα και τα είδη διατροφής έχουν γίνει πανάκριβα. 

«Είναι πολύ δύσκολο να αντέξουν αυτή τη ζωή οι κάτοικοι της πόλης», είπε.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ