16 Αμερικανοί γερουσιαστές ζητούν από τον Κέρι να στηρίξει τα Σκόπια για ένταξη στο ΝΑΤΟ



http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 15, 2015.

Δεκαέξι Αμερικανοί γερουσιαστές απέστειλαν επιστολή στον Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι, με την οποία ζητούν τη δέσμευσή του για ένταξη  της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ με το όνομα ‘Μακεδονία’.


«Εδώ και 24 χρόνια, η FYROM, ως ανεξάρτητο κράτος, έχει δημιουργήσει μια εταιρική σχέση με τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Η χώρα έχει αναλάβει σημαντικές μεταρρυθμίσεις και μέχρι το 2008 είχε εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για ένταξη στο ΝΑΤΟ. 

Ωστόσο, η χώρα αυτή δεν έχει προσκληθεί για ένταξη στη Συμμαχία, αν και υπάρχει ισχυρή στήριξη για την προοπτική αυτή  27 κρατών – μελών από το σύνολο των 28 (εκτός της Ελλάδας).

«Η ‘Μακεδονία’ με τη συμμετοχή της σε αποστολές του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο και στο Αφγανιστάν, καθώς και στην αποστολή των ΗΠΑ στο Ιράκ, έχει δείξει ότι είναι σύμμαχος των ΗΠΑ»,  αναφέρει η επιστολή των Αμερικανών γερουσιαστών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ‘πίεση’ αυτή είναι μια επιτυχία της σλαβικής  Διασποράς των Σκοπίων στις ΗΠΑ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ