«Χολή» Σκοπίων για το νέο δανεισμό στην Ελλάδα από την ΕΕ




Ιούλιος 15, 2015.

Τα χρήματα ή τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο σημαντικά για τις Βρυξέλλες; γράφει το πρωτοσέλιδο άρθρο της σκοπιανής εφημερίδας ‘Ντνέβνικ’.


Προσπαθούμε να βρούμε μια απάντηση από τη συνολική εικόνα, αρχής γενομένης από το 2009 και ιδιαίτερα μετά την εκλογή ως πρωθυπουργού του Αλέξη Τσίπρα στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2015, αφού,  δίνονται συνολικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση 300 δισεκατομμύρια για να αποπληρώσει τα χρέη της, καθώς προβαίνει η Αθήνα στον ίδιο εκβιασμό όπως και για το όνομα της Μακεδονίας.


Κατά την τελευταία περίοδο οι κύριοι ευρωπαϊκοί φορείς χαράσσοντας μια πολιτική προσπαθούν να πιέσουν την Ελλάδα να συμφωνήσει  με τους όρους των δανειστών, στις περιπτώσεις, όμως, των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου, στο δικαίωμα του ονόματος, της ταυτότητας, της γλώσσας, πολλαπλασιάζονται απλά με το μηδέν.


Οι Βρυξέλλες προσφέρουν στην Ελλάδα 300 δισεκατομμύρια, αλλά δεν νοιάζονται για τις παραβιάσεις  των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δύο εκατομμυρίων κατοίκων στην FYROM, αλλά και εκείνων  των πολιτών της που βρίσκονται σε άλλα κράτη και δηλώνουν ως εθνικότητα ‘Μακεντόνσκι’.

Με άλλα λόγια ποια είναι η αξία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ΕΕ;, γράφει μεταξύ άλλων η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ