Ο Τούρκος πρόεδρος στην Κατεχόμενη Κύπρο για την επέτειο της εισβολής



http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 16, 2015.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα επισκεφθεί την Κατεχόμενη Κύπρο μετά από πρόσκληση του προέδρου της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί, για να παρακολουθήσει  τις εκδηλώσεις για την 41η επέτειο της εισβολής των τουρκικών στρατευμάτων στο νησί.


«Στις 20 Ιουλίου 1974 ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε επιχείρηση εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, χρησιμοποιώντας το δικαίωμα της εγγύησης για την προστασία της τουρκικής κοινότητας στην Κύπρο, κατά των ελληνικών αγριοτήτων και του πραξικοπήματος που είχε ως στόχο την ένωση της νήσου με την Ελλάδα», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

Μετά την ανάληψη της προεδρίας στην Τουρκία,  την 10η Αυγούστου, ο Ερντογάν πραγματοποίησε το πρώτο επίσημο ταξίδι του στο Κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, το Σεπτέμβριο του 2014, όπου έγινε δεκτός από την τουρκοκυπριακή ηγεσία και τα τουρκικά στρατεύματα που διατηρούνται στο νησί.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ