Κούρδοι: Χωρίς ελευθερία στον Οτσαλάν δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός



http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 16, 2015.

Το ανώτερο στέλεχος του Κουρικού Εργατικού Κόμματος, Τζεμίλ Μπαγίκ- Cemil Bayık, ζήτησε την απελευθέρωση του ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν - Abdullah Öcalan, ο οποίος είναι στο νησί Ιμραλί (Καλόλιμνος στη θάλασσα του Μαρμαρά).


Ο ίδιος τόνισε ότι χωρίς την απελευθέρωσή του δεν μπορεί να γίνει κατάπαυση του πυρός.

Πριν από μία εβδομάδα το PKK ανακοίνωσε τον τερματισμό της κατάπαυσης του πυρός, που είχε διευθετηθεί από τον Οτσαλάν και είχε δηλωθεί σε μήνυμά του στην ετήσια γιορτή του νέου έτους το 2013-  Νεβρούζ.

Ο Μπαγίκ που είναι δεύτερος στην ιεαραρχία  της Ένωσης Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK), όπου περιλαμβάνεται και το PKK, δήλωσε ότι η κατάπαυση του πυρός, όπως είχε συναινέσει ο Οτσαλάν στα τέλη του 2012,  θεωρείται άκυρη για τους αντάρτες, όσο ο Οτσαλάν είναι φυλακισμένος στο νησί Ιμραλί.


«Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για μια διαδικασία συμφιλίωσης ή μια κατάπαυση του πυρός, χωρίς την απελευθέρωση του Οτσαλάν. Κανείς δεν πρέπει να μας ξεγελά. Η φυλάκισή του στο Ιμραλί είναι ένα κύριος λόγος για τον πόλεμο αυτόν», είπε ο Μπαγίκ, μιλώντας στην κουρδική εφημερίδα «Azadiya Welat».

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ