Βάση Ιντσιρλίκ: Προσγειώθηκαν μαχητικά αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού



http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 24, 2015.

Το υπουργικό συμβούλιο της τουρκικής κυβέρνησης αρμόδιο για τα επανδρωμένα και μη επανδρωμένα εναέρια στοιχεία στη χώρα ενέκρινε την ανάπτυξη  στην αεροπορική βάση των Αδάνων, Ιντσιρλίκ, των μαχητικών αεροσκαφών του διεθνούς συνασπισμού υπό την αμερικανική ηγεσία.


Σχετική ανακοίνωση έγινε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών που σημειώνει ότι το συμβούλιο ασφαλείας της χώρας αποφάσισε να παραχωρήσει στο διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ, τόσο σε επανδρωμένα όσο και σε μη επανδρωμένα επιθετικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόφαση της Τουρκίας για την παραχώρηση της αεροπορικής βάσης των Αδάνων, έγινε μετά από τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 22 Ιουλίου, κατά την οποία ο Τούρκος πρόεδρος άλλαξε την, μέχρι τώρα,  αρνητική του στάση, «προς όφελος των δύο χωρών».

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ