Κοσσυφοπέδιο: Είκοσι οικογένειες Αλβανών εντάχθηκαν στο Ισλαμικό κράτος



http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 19, 2015.

Πρίστινα.

Οι Αλβανοί συνεχίζουν να εντάσσονται στην τρομοκρατική ομάδα ‘ισλαμικό κράτος’ παρά τα μέτρα που υποτίθεται  ότι λαμβάνονται από  τις ξένες δυνάμεις που βρίσκονται στο Κοσσυφοπέδιο.


Η εφημερίδα ‘Ζέρι’ της Πρίστινα αναφέρει ότι 20 οικογένειες Αλβανών από το Κοσσυφοπέδιο έχουν φύγει για τη Συρία και το Ιράκ για να ενταχθούν στη ισλαμική οργάνωση του λεγόμενου ‘χαλιφάτου’.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι στη Συρία έφυγαν οικογένειες με παιδιά.
Δημοσιογράφος της ‘Ζέρι’ που επισκέφθηκε ορισμένους συγγενείς από αυτούς, όπως είναι η οικογένεια Χασάνι στην κωμόπολη Κλίνε, από την οποία δέκα οικογένειες έφυγαν για τη Συρία.

Οι συγγενείς δήλωσαν ότι «πήγαν να πολεμήσουν στο όνομα του Αλλάχ». Ο δημοσιογράφος πληροφορήθηκε ότι ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, ο Εκρέμ σκοτώθηκε πολεμώντας στη Συρία και δεν είναι γνωστή η μοίρα της γυναίκας και των άλλων παιδιών.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι άλλη μια οικογένεια που διέμενε στο χωριό Γκαμπανίτσε ήταν πολύ φτωχή και κανείς από τους τρεις γιους δεν είχε προσληφθεί στο Ισλαμικό κράτος, πριν αναχωρήσουν  για τη Συρία.

Επισημαίνεται ότι οι προσλήψεις, για ένταξη στο Ισλαμικό κράτος, συνεχίζονται, αθόρυβα,  στο Κοσσυφοπέδιο.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ