Σερβία: Τσέτνικ τοποθετούν μεγάλο σταυρό στο Μπουγιάνοβατς






Ιούλιος 19, 2015.

Τη δυσανασχέτηση των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου αντιμετώπισε η πρωτοβουλία Σέρβων να τοποθετήσουν έναν μεγάλο σταυρό  στην πόλη της νότιας Σερβίας, Μπουγιάνοβατς, όπου υπάρχει μεγάλος πληθυσμός Αλβανών (μουσουλμάνων).


Γράφει η  αλβανική εφημερίδα του Κοσσυφοπεδίου:

« Έξι μέλη της λεγόμενης «Κίνησης Τσέτνικ» από τις πόλεις Βαλέβες, Βελιγράδι και Κρούσεβατς- πέντε άνδρες και μία γυναίκα- με επικεφαλής τον Μπρατισλάβ Ζίβκοβιτς, έχουν προγραμματίσει να τοποθετήσουν  ένα άγαλμα  και έναν μεγάλο σταυρό  στο χωριό Λουτσάνε για τους αξιωματικούς που σκοτώθηκαν στη σύγκρουση του 2001».


Ο Μπρατισλάβ Ζίβκοβιτς απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της αλβανικής εφημερίδας, δήλωσε ότι  έχουν σκοπό  και χωρίς άδεια από την κυβέρνηση να τοποθετήσουν το σταυρό στο μνημείο.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η σερβική αστυνομία δεν τους σταμάτησε με τη δικαιολογία ότι «έχουν λόγο για την ενέργειά τους αυτή» καθώς πιστεύει ότι δεν ενοχλεί κανέναν.

Η είδηση αναπαράχθηκε και μεταδόθηκε από πολλά αλβανικά μέσα ενημέρωσης...


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ