Οι Αμερικανοί κατανοούν τις τουρκικές ανησυχίες για τους Κούρδους της Συρίας




http://www.echedoros-a.gr


Ιούλιος 11, 2015.

Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσαν ότι κατανοούν τις ανησυχίες της Τουρκίας για τις κουρδικές ομάδες που μάχονται στη βόρεια Συρία, αλλά προσθέτουν ότι οι διμερείς συζητήσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας, έχουν επικεντρωθεί αποκλειστικά στο Ισλαμικό κράτος.


Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κίρμπι, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πραγματοποίησαν «εποικοδομητική» και «ευρεία» συζήτηση με τους Τούρκους ομολόγους τους αυτήν την εβδομάδα,  για να συζητήσουν αμοιβαίες προσπάθειες στη διεθνή συμμαχία κατά του Ισλαμικού κράτους.

Ο Κίρμπι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ κατανοούν τις τουρκικές ανησυχίες, όσον αφορά την κυριαρχία των κουρδικών ομάδων στο βόρειο τμήμα της Συρίας κατά μήκος των τουρκικών συνόρων, αλλά πρόσθεσε ότι στόχος του συνασπισμού είναι  το εσωτερικό μέτωπο στη Συρία κατά του Ισλαμικού κράτους.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα,  μιλώντας τον Ιούνιο είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα δεν θα δεχθεί τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους στη βόρεια Συρία.

Ερωτηθείς ο Τζον Κίρμπι με τους ισχυρισμούς γερμανικού περιοδικού ότι η NSA κατασκόπευσε τη σύσκεψη ασφαλείας της Τουρκίας, που είχαν ως θέμα μια πιθανή εισβολή στη Συρία, ο Κίρμπι δήλωσε ότι δεν γνώριζε το θέμα σχετικά με την NSA.

“Εμείς εδώ, δεν πρόκειται να σχολιάσουμε δημόσια μια υποτιθέμενη δραστηριότητα των μυστικών υπηρεσιών», είπε, σύμφωνα με την Σαμπάχ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ