Τούρκικο δημοσίευμα: Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη σφαγή στη Σουρούτς



http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 21, 2015.

Η νεολαία του ριζοσπαστικού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα  προέβη σε μια δήλωση καταδικάζοντας τη Σφαγή στη Σουρούτς, δηλώνοντας ότι «32 σύντροφοί μας έχασαν τη ζωή  τους… Εμείς θα συνεχίσουμε αυτά που είχαν ξεκινήσει. Αυτό είναι το μόνο όπλο που έχουμε για να καταπολεμήσουμε τη θηριωδία» γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


Περίπου 32 νεαρά μέλη  της Ομοσπονδίας  Ενώσεων Νέων Σοσιαλιστών (SGDF)  που συγκεντρώθηκαν σε ένα πολιτιστικό κέντρο στην πόλη Σουρούτς (Suruç) στην επαρχία Σανλιούρφα για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση  της πόλης της βόρειας Συρίας, Κομπάνι, σκοτώθηκαν, ενώ πάνω από 100 τραυματίστηκαν σε επίθεση βομβιστικής επίθεσης του ‘Ισλαμικού κράτους’ στις 20 Ιουλίου.

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει το τούρκικο δημοσίευμα, τονίζει ότι οι άνθρωποι επισκέφθηκαν την περιοχή για να στηρίξουν την Αντίσταση στη Ροτζάβα και έγιναν στόχος επίθεσης από το ‘ισλαμικό κράτος’.

«Αυτή τη φορά η επίθεση  είχε στόχο την Ομοσπονδία Ενώσεων Νέων Σοσιαλιστών που σχετίζεται με το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών. Οι νέοι είχαν συγκεντρωθεί στην Σουρούτς για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της πόλης Κομπάνι.

«Η επίθεση, η οποία ήταν μια από τις πιο βάρβαρες επιθέσεις στην Τουρκία κατά τα τελευταία χρόνια και είχε στόχο τους νέους που αγωνίζονται για την ελευθερία, την ειρήνη και τη δικαιοσύνη. Θα επισκεφθούμε την Σουρούτς για να δείξουμε την υποστήριξή μας στους ανθρώπους που αγωνίζονται για την ελευθερία και να τους δώσουμε βοήθεια.
Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει συλλυπητήρια  στις οικογένειες και τους συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν άδικα τη ζωή τους», προσθέτει  το παράρτημα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, γράφει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ