Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015

«Ο στρατός και η αστυνομία προετοιμάζονται για οδομαχίες στην Ελλάδα»
Ιούλιος 22, 2015.

«Οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας αναπτύσσουν ένα μυστικό σχέδιο για την μεταφορά του στρατού στους δρόμους, μαζί με τις αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να συμμετάσχουν στην αποφυγή μιας ‘πολιτικής εξέγερσης στην Ελλάδα», γράφει το δημοσίευμα που επικαλείται  τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.
 

Το σχέδιο έχει το κωδικό όνομα ‘Νέμεσις’ και η διοργάνωσή του ενεργοποιήθηκε μετά το πρόσφατο δημοψήφισμα στη χώρα που έγινε για την τύχη της χώρας στη ζώνη του Ευρώ και την ΕΕ.

Το σχέδιο προβλέπει το στρατό να περιπολεί στους δρόμους στις μεγάλες ελληνικές πόλεις, εάν πραγματοποιηθεί μια ευρεία και παρατεταμένη αναταραχή στον πληθυσμό.

Η ‘Νέμεσις’ δημιουργήθηκε πριν από το δημοψήφισμα, όταν ενδείξεις παρουσίαζαν δύο μεγάλα αντίπαλα στρατόπεδα, εκείνο που υποστηρίζει τα ευρωπαϊκά αιτήματα με την εκ βάθρων μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας και εκείνο που υποστηρίζει την απόρριψη ‘των επιταγών της ΕΕ’.

Οι αντίπαλοι των απαιτήσεων της ΕΕ, που έχουν κερδίσει στο δημοψήφισμα, απορρίφθηκε, ήδη, από την κυβέρνηση, αν και έτυχε 61 τοις εκατό των ψήφων.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης εξηγούν ότι ο μεγάλος αριθμός των αναποφάσιστων ψηφοφόρων πριν από το δημοψήφισμα εξελίχθηκε σε πλειοψηφία των ψηφοφόρων  που αντιτίθονταν στη λιτότητα.

Ο ελληνικός στρατός επί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν παρεμβαίνει στην εσωτερική πολιτική και η παρουσία του στρατιωτικών δυνάμεων στους δρόμους των πόλεων στην Ελλάδα, εκτιμάται ως ‘εξαιρετικά ευαίσθητη’ απόφαση για μια χώρα που έχει μια ιστορία γεμάτη με στρατιωτικά πραξικοπήματα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ