Ισλαμιστές εκτέλεσαν 19 γυναίκες που αρνήθηκαν το ‘σεξ-τζιχάντ’




Αύγουστος 7, 2015.

Η σφαγή πραγματοποιήθηκε πριν από δύο ημέρες, γράφει η ‘Κομσομόλσκαγια Πράβντα’, στην πόλη του βόρειου Ιράκ, Μοσούλη, την οποία οι εξτρεμιστές του ισλαμικού κράτους κατέλαβαν πέρσι τον Ιούνιο.


Οι γυναίκες που αρνήθηκαν να κάνουν «σεξ-Τζιχάντ», με άλλα λόγια να γίνουν παλλακίδες των ισλαμιστών, σφαγιάστηκαν ομαδικά. Πρόκειται για γυναίκες Γεζίτες.

Η ειδικός εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τη σεξουαλική βία και τη σύγκρουση, η Zainab Bangura, ανέφερε ότι γυναίκες, αλλά και κορίτσια αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης, όπως το πετρέλαιο.

Σύμφωνα με την ίδια, οι παραστρατιωτικές ομάδες έχουν καθορίσει κατάλογο τιμών των κρατουμένων γυναικών που χρησιμοποιούνται για σεξουαλική δουλεία.

Κορίτσια από 9 έως 11 ετών κοστίζουν $ 165 για αγορά, κορίτσια κάτω των 20 ετών, φθάνουν τα 124 δολάρια. Τα κορίτσια αυτά μπορεί να πωληθούν μέχρι πέντε ή έξι φορές, σύμφωνα με την Bangura, η οποία προσθέτει ότι η τιμή πέφτει όσο ανεβαίνει η ηλικία.

Ένα από τα νεαρότερα θύματα σεξουαλικής βίας ήταν ένα κορίτσι 7 ετών, όπως ανέφεραν εθελοντές που επισκέφθηκαν ένα στρατόπεδο προσφύγων στην πόλη Ράκα.
 Σε τέτοια στρατόπεδα συχνάζουν οι εξτρεμιστές για βρουν σεξουαλικό θύμα. Όσες αρνηθούν περιμένουν το νόμο της Σαρία, τη σφαγή.

Ο όρος «σεξ-τζιχάντ» άρχισε να χρησιμοποιείται από το 2013, από ιεροκήρυκα της Σαουδικής Αραβίας, τον Σεΐχ Μουχάμαντ αλ Αρίφι, ο οποίος ενθάρρυνε τις μουσουλμάνες να πάνε στη Συρία, για να παρέχουν σεξουαλικές υπηρεσίες στους  ‘αγωνιστές του Ισλάμ’.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ