Οι Αμερικανοί ζητούν από Μασούντ Μπαρζανί να παραμείνει πρόεδρος του Κουρδιστάν




Η αμερικανική αντιπροσωπεία στη συνάντηση που είχε με τον ηγέτη του Κινήματος της Αλλαγής του Κουρδιστάν, Μουστάφα.

Αύγουστος 11, 2015.

Σουλεϊμανίγια.

Αντιπροσωπεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ συναντήθηκε με ανώτερα στελέχη της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν (PUK) και το Κίνημα της Αλλαγής (Gorran), όπου οι Αμερικανοί εξέφρασαν τη θέση της Ουάσιγκτον, ο Μασούντ Μπαρζανί να παραμείνει πρόεδρος του Κουρδιστάν,  μέχρι τις επόμενες εκλογές στην Κουρδική Περιφέρεια του Ιράκ.
 

Εκπρόσωπος των Αμερικανών, μιλώντας με τον όρο της ανωνυμίας, ανέφερε ότι η ηγεσία των ΗΠΑ πιστεύει στην παρουσία του Μπαρζανί στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη με το ‘Ισλαμικό Κράτος’.

Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, γράφει το κουρδικό δημοσίευμα, αποτελείτο από τον πρέσβη των ΗΠΑ στο Ιράκ, Stuart Jones, τον αναπληρωτή ειδικό απεσταλμένο του προέδρου Brett McGurk,  τον γενικό πρόξενο των ΗΠΑ στην Αρμπίλ, Matthias Mitman και τον πτέραρχο James Terry.

«Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στους Κούρδους εκπροσώπους  (του PUK και Gorran) ότι πρωτεύει η απελευθέρωση του Ιράκ και κατόπιν θα συζητηθεί το θέμα του Κουρδιστάν και τα άλλα ζητήματα», ανέφερε η πηγή.

Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, αποκάλυψε, επίσης,  «ότι εξετάζονται μια σειρά από στρατιωτικά σενάρια για την απελευθέρωση της Μοσούλης και ότι ο Μπαρζανί έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στην επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση».
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ