Οι σχέσεις Σκοπίων- Γερμανίας έπεσαν στο «ικανοποιητικές»




Αύγουστος 18, 2015.

Από σχέσεις ‘ιδιαιτέρας καλής ποιότητας’ μεταξύ Βερολίνου και Σκοπίων, έπεσαν πρόσφατα «σε μόλις και μετά βίας στην αξιολόγηση ‘ικανοποιητικές’», σημειώνει δημοσίευμα των Σκοπίων, που τονίζει ότι πρόκειται για κακό μήνυμα προς τη χώρα και την αδιαφορία της Γερμανίας, όπως δηλώνουν και πρώην πρέσβεις.


Από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τις διμερείς σχέσεις με τα Σκόπια ως ‘ικανοποιητικές’ (zufriedenstellend).

Αυτό είναι ένα σοβαρό μήνυμα προς τις αρχές του νοτιοσλαβικού κράτους,  αφού δεν υπάρχει ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, όπως δήλωσαν διπλωμάτες  στην Deutsche Welle.
Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει ή να διευκρινίσει τι υποδηλώνει η εκτίμηση ‘ικανοποιητικές’ στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με τον πρώην πρέσβη της πΓΔΜ στη Γερμανία, Γκόραν Ραφαηλόφσκι, αυτή η αξιολόγηση δηλώνει «πλήρη αδιαφορία» από το Βερολίνο.

«Είναι μια προσβλητική έκφραση, υποδηλώνει ότι οι σχέσεις δεν είναι καλές. Στην ουσία επιβεβαιώνεται η αντίληψη της Γερμανίας προς τα Σκόπια ως μια χώρα με την οποία δεν έχει καλές σχέσεις και είναι σχετικά ‘καλές’  πριν από την διατάραξή  τους», δήλωσε ο Ραφαηλόφσκι.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ