Η Σερβία δεν θα υψώσει φράχτη με τα Σκόπια για μετανάστες




Αύγουστος 18, 2015.

Βελιγράδι.

Η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση και εκπρόσωποι Μη κυβερνητικών Οργανώσεων απέρριψαν την ιδέα για ανύψωση ενός τείχους- φράχτη στα σύνορα με τα Σκόπια.


Η πρόταση για το φράχτη ήταν από τον Νέναντ Πόποβιτς, ηγέτη του Σερβικού Λαϊκού Κόμματος, προκειμένου να αποτραπεί η ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Ο Σέρβος υπουργός Αλεξαντάρ Βούλιν, μιλώντας στην εφημερίδα ‘Blic’  τόνισε ότι η πρόταση δεν είναι νέα και επεσήμανε ότι τα τείχη δεν έχουν προστατεύσει ούτε την Ουγγαρία, ούτε τη Βουλγαρία, αφού δεν υπάρχει κανένας έλεγχος  στις θαλάσσιες διαβάσεις στην Ελλάδα και την Ιταλία.

«Η Σερβία επιδιώκει να διαμορφώσει την πολιτική της ανάλογα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά, θα λάβει θέση ανάλογα και με τα συμφέροντά της. Επιπλέον η Σερβία δεν έχει στόχο τους μετανάστες και προς το παρόν δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον αριθμό των ατόμων που ζητούν άσυλο, ούτε και τους κανόνες που διέπουν την απόκτηση ασύλου», δήλωσε ο Βούλιν.

Συγχρόνως, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, η Ουγγαρία προτίθεται να εντείνει τους ελέγχους στα σύνορά της με τη Σερβία, επιπλέον αποφάσισε να αποσπάσει εκατοντάδες υπαλλήλους για την αποτροπή της εισόδου μεταναστών στο έδαφός της.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ