Η Ρωσία ζήτησε το σχηματισμό ενός ευρέως συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους





Αύγουστος 5, 2015.

Η Ρωσία επιμένει σε ένα ευρύ συνασπισμό για την καταπολέμηση του ‘ισλαμικού κράτους’, ώστε να ενδυναμωθούν οι δυνάμεις του Ιράκ και της κυβέρνησης της Συρίας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.


Αυτό ειπώθηκε στην Ντόχα κατά τη συνάντηση που είχε με τον Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι, και τον Σαουδάραβα υπουργό Εξωτερικών Αντέλ αλ Ντζουμπέιρ.

 Η Μόσχα εκτιμά ότι οι αεροπορικές επιθέσεις του Συνασπισμού, που βρίσκεται υπό την ηγεσία των ΗΠΑ,  δεν είναι  αποτελεσματικές, αφού το ‘ισλαμικό κράτος’ ελέγχει, ήδη, τεράστιες περιοχές στη Συρία και το Ιράκ.

«Υπάρχει ανάγκη για ένα μέτωπο κατά της τρομοκρατίας με τη συμμετοχή του Ιράκ και της Συρίας αλλά και των κουρδικών χερσαίων δυνάμεων», είπε ο Λαβρόφ μετά τη συνάντησή του με τον Κέρι και τον Αλ Ντζουμπέιρ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών  επέκρινε την απόφαση της Ουάσιγκτον να υπερασπισθεί με αεροπορικές επιδρομές  από τις Ηνωμένες Πολιτείες τους εκπαιδευμένους ‘ήπιους ισλαμιστές’ αντάρτες,  εναντίον των δυνάμεων του προέδρου Άσαντ.
Ο Λαβρόφ τόνισε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να συμβάλλει στο διάλογο μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, επέμενε να τεθεί τέρμα στις ‘ξένες παρεμβάσεις’ στη χώρα και αυτό να γίνει ‘τώρα’.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Τζον Κέρι ήταν ανένδοτος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να επιμένουν στην απομάκρυνση από την εξουσία του Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Πιστεύουμε ότι  ο Άσαντ και το καθεστώς του, έχουν χάσει προ πολλού την νομιμότητά τους, λόγω των αγριοτήτων σε βάρος των κατοίκων της Συρίας. Έτσι η χώρα έχει γίνει μαγνήτης για ξένους μαχητές. Και με το δεδομένο ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στις προκλήσεις της Συρίας χρειάζεται προφανώς μια πολιτική  λύση», είπε στην Ντόχα.








--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ