Η Άγκυρα ζητά από Βουλγαρία περισσότερες πληροφορίες για τρομοκράτες




Αύγουστος 8, 2015.

Οι τουρκικές αρχές ζήτησαν την ενίσχυση της παροχής πληροφοριών  από τις βουλγαρικές αρχές σε ύποπτους για τρομοκρατία.


Αυτό ανακοίνωσε ο πρέσβης της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Μεχμέτ Φατίχ Σεϊλάν, ο οποίος αξιολόγησε ότι η τρομοκρατική απειλή για Βαλκάνια δεν είναι τόσο μεγάλη σε σύγκριση με την κατάσταση στα ανατολικά σύνορα της Τουρκίας.

Ο Μεχμέτ Φατίχ Σεϊλάν προειδοποίησε ότι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή απειλή άμεσα την ασφάλεια της Τουρκίας και των συμμάχων. Υπενθύμισε ότι στις 28 Ιουλίου είχε ζητήσει διαβουλεύσεις στο ΝΑΤΟ και την πλήρη αλληλεγγύη και υποστήριξη, την οποία έλαβε.

Ο Σεϊλάν ενημέρωσε ότι η Τουρκία συμβάλλει στην καταστροφή του ‘ισλαμικού κράτους και πρόσθεσε ότι η χώρα του επιδιώκει μια δημοκρατική διακυβέρνηση στη Συρία στην οποία θα αντιπροσωπεύονται όλες οι κοινωνικές ομάδες.

«Ο Άσαντ δεν μπορεί να συνεχίσει με τις ίδιες μεθόδους. Έχει χάσει την νομιμότητα του», είπε κατηγορηματικά ο πρέσβης της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, παρουσιάζοντας τις ίδιες θέσεις με την αμερικανική κυβέρνηση, όπως εκφράσθηκε αυτή, πρόσφατα, από τον Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι.

Ο Σεϊλάν διευκρίνισε ότι η τουρκική κυβέρνηση προτίθεται να κάνει έναν ολοκληρωμένη πόλεμο κατά της τρομοκρατίας με όλες τις ομάδες που την εκφράζουν.

Πρόσθεσε ότι δεν έχουν την πρόθεση οι τουρκικές αρχές να διεξάγουν πόλεμο με τους Τούρκους πολίτες κουρδικής καταγωγής, αλλά μόνο κατά των Κούρδων αυτονομιστών.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ