Τουρκία: Συγκρούσεις PKK με Τούρκους στρατιώτες – ένας νεκρός




Αύγουστος 18, 2015.

Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων δυνάμεων ασφαλείας και  τρομοκρατών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος στην πόλη Λίτσε στην περιφέρεια Ντιγιαρμπακίρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

http://videolar.sondakika.com/690/lice-de-yarali-4-askerden-2-si-sehit-oldu-7608467_KJ_18082015_1710_sd.mp4

Σύμφωνα με στρατιωτική ανακοίνωση, τέσσερις στρατιώτες τραυματίσηκαν- δύο από αυτούς πολύ σοβαρά- κατά τη διάρκεια σύγκρουσης μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και μαχητών του PKK, την Τρίτη το απόγευμα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα όταν η Χωροφυλακή ξεκίνησε  επιχειρήσεις από τη Δευτέρα το απόγευμα καθώς μέλη του PKK είχαν δημιουργήσει οδοφράγματα στην εθνική οδό μεταξύ Ντιγιαρμπακίρ και Μπινγκόλ.

Οι τραυματίες στρατιώτες διακομίστηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ντιγιαρμπακίρ με ελικόπτερο του στρατού. Ο ένας από αυτούς κατά τη μεταφορά πέθανε από τα τραύματά του.

Ο επαρχιακός κυβερνήτης ανακοίνωσε ότι και κάποια μέλη του PKK, τραυματίστηκαν, αλλά τους πήραν οι αντάρτες μαζί τους.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ