Βουλγαρία: Αναγκαστική επιστροφή μεταναστών αεροπορικώς









Σεπτέμβριος 24, 2015.







Η Βουλγαρία οργάνωσε την πρώτη πτήση αναγκαστικής απομάκρυνσης των αλλοδαπών μαζί με την Frontex, όπως ανέφερε το κυβερνητικό γραφείο.


Το αεροσκάφος που πραγματοποίησε πτήση από τη Σόφια στο Ισλαμαμπάντ μετέφερε παράνομους μετανάστες (όχι πρόσφυγες) οι οποίοι δεν επιθυμούσαν να επιστρέψουν εθελοντικά στις πατρίδες τους.

Η πτήση έγινε χθες, 23 Σεπτεμβρίου και υπήρχαν πρόσφυγες που είχαν έρθει στη Βουλγαρία και σε χώρες της Ευρώπης. Εταίροι στην επιχείρηση αυτή της αστυνομίας ήταν η Ολλανδία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Γερμανία και η Πολωνία.

Πρόκειται για 36 Πακιστανούς που συνελήφθησαν σε Βουλγαρία, Ολλανδία, Ισπανία και Αυστρία.

Η συνολική επιχείρηση επιστροφής μεταναστών οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από τη διεύθυνση μετανάστευσης του υπουργείου Εσωτερικών.

Στην ομάδα που επιμελήθηκε την επιστροφή των μεταναστών υπήρχαν γιατροί και ψυχολόγος για την υποστήριξη τους καθώς και ανεξάρτητοι παρατηρητές για τη συμμόρφωση  με τους κανόνες, και για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ