Τουρκία: Οι Κούρδοι έκαναν έλεγχο σε εθνικό οδικό άξονα- ένας νεκρός




Ο οδηγός που κατάφερε να διαφύγει με το όχημα, μετέφερε τον τραυματία στο  κρατικό νοσοκομείο της πόλης Σεμντινλί, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.



Σεπτέμβριος 5, 2015.

Ομάδα ανταρτών που ανήκουν  στο εκτός νόμου  Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK), έκοψαν την εθνική οδό Σεμντινλί- Γιουξέκοβα ( Şemdinli-Yüksekova) , στη νοτιοανατολική Τουρκία, το Σάββατο το πρωί, προκειμένου να κάνουν ελέγχους στους επιβαίνοντες των οχημάτων.


Μεταξύ των οχημάτων, ήταν και ένα,  που οδηγούσε ο Μιράν Καγιά, μέλος της τοπικής οργάνωσης του Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK parti) του πρωθυπουργού Νταβούτογλου.

Ο Καγιά έκανε στροφή 180 μοιρών και προσπάθησε να γυρίσει πίσω. Το όχημα πυροβολήθηκε από τους Κούρδους αντάρτες με αποτέλεσμα να  σκοτωθεί ο συνοδηγός του, τοπικός επιχειρηματίας, Celal İnan.

Ο οδηγός που κατάφερε να διαφύγει με το όχημα, έσπευσε στο  κρατικό νοσοκομείο της πόλης Σεμντινλί, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ