Η Βουλγαρία θα εξοικονομήσει χρήματα εάν ξένα αεροσκάφη φρουρούν τον εναέριο χώρο της










Σεπτέμβριος 8, 2015.

«Πολλά μέλη του ΝΑΤΟ, συμμετέχουν στην κοινή άμυνα του εναέριου χώρου και η Βουλγαρία θα πρέπει να επωφεληθεί από αυτήν την ευκαιρία».


Αυτό δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Νικολάι Νέντσεφ  σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ‘Στάνταρτ’.

Η πολεμική αεροπορία της Βουλγαρίας αντιμετωπίζει την κατάρρευση και το υπουργείο Άμυνας εδώ και μήνες έχει αρχίσει τη διαδικασία για μια κοινή φρούρηση του βουλγαρικού εναέριου χώρου.

Σύμφωνα με τον Νέντσεφ, εάν εφαρμοστεί αυτή πρακτική, τότε η Βουλγαρία θα είναι σε θέση να σώσει τα ταμεία της, χρησιμοποιώντας τους πόρους σε άλλους σκοπούς.
«Μέχρι στιγμής είχαμε ανεπίσημες συζητήσεις σε επίπεδο Υπουργών και πρεσβευτών. Και δεν έχουμε προχωρήσει, ώστε να μιλήσουμε διεξοδικά για το συγκεκριμένο θέμα», είπε ο Νέντεσεφ.

Η Βουλγαρία ετοιμάζεται  να συνάψει σύμβαση με την Πολωνία για την επισκευή των υπαρχόντων σοβιετικών μαχητικών  αεροσκαφών Mig 29, αφού απέτυχε να διαπραγματευθεί με τους Ρώσους για την επισκευή και τον εκσυγχρονισμό τους.

Η Βουλγαρία έχει 15 μαχητικά αεροσκάφη Mig 29, αλλά μόνο τα τέσσερα από αυτά έχουν τη δυνατότητα πτήσης. Έως τα μέσα του επόμενου έτους θα παραμείνουν μόνο δύο, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ