Τούρκοι κομάντος εισέβαλαν στο βόρειο Ιράκ για αντίποινα στους Κούρδους









Σεπτέμβριος 8, 2015.






Ειδικές δυνάμεις του τουρκικού στρατού εισήλθαν  στο ιρακινό έδαφος για αντίποινα στους Κούρδους αντάρτες, μετά τη φονική επίθεση από αυτονομιστές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) σε αυτοκινητοπομπή του τουρκικού στρατού στην περιοχή Ντάγλιτσα του Χακάρι, όπου σκοτώθηκαν 16 Τούρκοι στρατιώτες.


Η είδηση έγινε γνωστή από ανώνυμη τουρκική πηγή που δήλωσε ότι «οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις έχουν περάσει στο ιρακινό έδαφος στο πλαίσιο του δικαιώματος αντιποίνων σε τρομοκράτες του ΡΚΚ μετά τις πρόσφατες επιθέσεις».

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι το μέτρο αυτό είναι βραχυπρόθεσμο και έχει στόχο να παρεμποδιστούν  οι τρομοκράτες να επιστρέψουν στα λημέρια τους. Απέφυγε όμως να απαντήσει πότε εισήλθαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο ιρακινό έδαφος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τούρκοι κομάντος χωρίζονται σε δύο ομάδες των 20 ατόμων και θα υποστηρίζονται από πολεμικά αεροσκάφη σε κάθε περίπτωση.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ