Η Βουλγαρία αρνήθηκε τη διέλευση ρωσικών αεροσκαφών με ανθρωπιστική βοήθεια










Σεπτέμβριος 8, 2015.




Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που αναφέρονται σε άρνηση της χώρας στο αίτημα της Ρωσίας, για διέλευση από το βουλγαρικό εναέριο χώρο, ρωσικών αεροπλάνων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία.


«Δεν έχουμε δώσει άδεια για τη διέλευση των ρωσικών στρατιωτικών μεταφορικών αεροσκαφών από τον εναέριο χώρο της Βουλγαρία, γιατί βάσει πληροφοριών που έχουμε λάβει, υπάρχουν εύλογες υποψίες ότι η φύση του φορτίου δεν συμφωνεί με το ρωσικό αίτημα», αυτό δήλωσε η Μπετίνα Τζότεβα εκπρόσωπος του βουλγαρικού υπουργείο εξωτερικών.

Σχολιάζοντας την απόφαση των βουλγαρικών αρχών, ο βουλευτής της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Ντζαμπάροφ, είπε ότι δεν έχει καμία σημασία η απόφαση της Βουλγαρίας, αφού η Ρωσία χρησιμοποιεί κυρίως την γραμμή Καυκάσου- Ιράν προς τη Συρία.

Ο Ντζαμπάροφ εξέφρασε, ωστόσο,  τη λύπη του με αφορμή τις προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών, να πιέσουν τις βαλκανικές χώρες να μην περάσουν ρωσικά αεροσκάφη με ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Συρία.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι Σύριοι έχουν το δικαίωμα να λάβουν βοήθεια στην πατρίδα τους, ώστε να παραμείνουν εκεί, για να ζήσουν και όχι να δημιουργούν προβλήματα μετανάστευσης στην Ευρώπη.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ