Αλβανοί Κοσσυφοπεδίου προσποιούνται τους Σύριους πρόσφυγες
Σεπτέμβριος 20, 2015.


Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου, εκμεταλλευόμενοι το χάος στα σύνορα μεταξύ Ουγγαρίας και Κροατίας, προσπαθούν να περάσουν στη Δυτική Ευρώπη, μεταμφιεσμένοι ως πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή.

Ο ακριβής αριθμός των Αλβανών, που έχουν, ήδη, περάσει με τον τρόπο αυτόν, δεν μπορεί να υπολογισθεί, όπως σημειώνει η σερβική εφημερίδα ‘Blic’.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα περνάνε τα σύνορα Σερβίας- Ουγγαρίας με διαβατήρια που έχουν λάβει από τους πραγματικούς πρόσφυγες της Συρίας, ενώ κατά το παρελθόν δεν τους επέτρεπαν να διέλθουν με τα διαβατήρια του Κοσόβου.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας, είναι ενήμερο για τη μεθοδολογία αυτή των Αλβανών και έχει ενημερώσει την ΕΕ για την κατάσταση που επικρατεί.

«Οι περιπτώσεις αυτές είναι πραγματικές, αλλά όχι και μοναδικές. Το ίδιο πράττουν οι Πακιστανοί και οι Ινδοί, προσποιούμενοι τους Σύριους πρόσφυγες, προκειμένου να αποκτήσουν το καθεστώς του πρόσφυγα. Επιπρόσθετα, οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου, με τον τρόπο αυτό έχουν πιθανότητα να λάβουν άσυλο στην ΕΕ και ιδιαίτερα στη Γερμανία», τόνισε ο Αλεξάνταρ Βούλιν, Σέρβος υπουργός Εσωτερικών.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ