Τουρκία: Μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στην επαρχία Τούντζελι



http://videolar.sondakika.com/056/tunceli-de-buyuk-operasyon-9-7694265_KJ_15092015_1447_sd.mp4


 (κλίκ στη φωτό για βίντεο)



Σεπτέμβριος 15, 2015.






Ευρεία  και ολοκληρωμένη στρατιωτική επιχείρηση, ξεκίνησε σήμερα, κατά των τρομοκρατών αυτονομιστών (Κούρδων του PKK) στην περιφέρεια της Τούντζελι, μετά το κλείσιμο των εθνικών οδών και τον αποκλεισμό της πόλης, όπως ανακοινώθηκε.

Στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος μεγάλος αριθμός στρατιωτών καθώς και  κομάντος, με την υποστήριξη ελικοπτέρων και αρμάτων μάχης,  θα γίνει η εκκαθάριση της περιοχής από τους αυτονομιστές.

Κύρια δράση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων (TSK) είναι στις περιοχές ‘Tunceli’, ‘Pülümür’, ‘Ovacık’ και ‘Erzincan’, αφού από τις 05:00 σήμερα το πρωί απαγορεύθηκε κάθε μετακίνηση του πληθυσμού στις εθνικές και επαρχιακές οδούς, για λόγους ασφαλείας.

Ο τουρκικός στρατός θα ‘χτενίσει’ όλη την επαρχία, όπως έχει προγραμματισθεί και η δράση θα λήξει στις 18 Σεπτεμβρίου.

Από το πρωί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, άρχισαν έφοδοι σε κουρδικά χωριά στην περιοχή, τόσο σε σπίτια όσο και σε χώρους εργασίας και συνελήφθησαν 6 άτομα τα οποία κρίθηκαν ύποπτα για σχέσεις με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK).



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ