Ρωσία: Κι άλλο υποβρύχιο φθάνει στη Μαύρη Θάλασσα- Άσκηση στη Μεσόγειο








Σεπτέμβριος 24, 2015.




Το δεύτερο υποβρύχιο ‘Ροστόφ να Ντόνου’, ντιζελοκίνητο/ηλεκτροκίνητο, τύπου 636.3,  θα ενταχθεί στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας και αναμένεται να φθάσει στο άμεσο μέλλον, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός του ρωσικού ναυτικού ναύαρχος Βίκτορ Μπουρσούκ.


 Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι ένα από έξι υποβρύχια που βρίσκονται στο Στόλο της Βόρειας Θάλασσας,  τα οποία έχουν εξοπλισθεί με νέα οπλικά συστήματα και το συγκεκριμένο θα πλεύσει στο λιμάνι Νοβοροσίσκ  κατά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ναυτικές ασκήσεις στην ανατολική Μεσόγειο


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε, εξάλλου, τη διενέργεια ναυτικών ασκήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο από το τέλος Σεπτεμβρίου μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου,  με τη συμμετοχή και του καταδρομικού ‘Μόσχα’ και του αποβατικού ‘Σαράτοφ’.

Όπως αναφέρθηκε από το γραφείο Τύπου, έχουν σχεδιασθεί να πραγματοποιούν 40 ναυτικές ασκήσεις συμπεριλαμβανομένων βολές κατευθυνόμενων βλημάτων και πυροβολικού σε στόχους επιφανείας και αέρα.
Επιπλέον, θα γίνουν δράσεις έρευνας και διάσωσης, επεμβάσεις και βοήθειας πλοίων σε κίνδυνο κλπ.

Το ρωσικό υπουργείο επισημαίνει ότι έχει γίνει η σχετική προειδοποίηση για την ασφάλεια στην περιοχή τόσο σε θάλασσα όσο και σε αέρα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των κανόνων του διεθνούς δικαίου.

Η άσκηση είχε προγραμματισθεί από το τέλος του 2014 κατά το σχεδιασμό στρατιωτικών ασκήσεων του έτους 2015.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ