Βούλγαροι βουλευτές αμφισβητούν ότι ρωσικά αεροσκάφη μεταφέρουν όπλα στη Συρία









Σεπτέμβριος 10, 2015.



Σόφια.



Οι βουλευτές στην Επιτροπή Άμυνας στη Βουλγαρία, αμφισβήτησαν τις πληροφορίες που επικαλείται ο υπουργός Άμυνας, Νικολάι Νέντσεφ, ότι τα ρωσικά αεροσκάφη που ζήτησαν άδεια διέλευσης από το βουλγαρικό εναέριο χώρο για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία, μεταφέρουν όπλα.


Όπως είναι γνωστό, η Βουλγαρία αρνήθηκε τη διέλευση των ρωσικών  αεροσκαφών από τον εναέριο χώρο της.

Εικάζεται, σημειώνει το δημοσίευμα, ότι υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας,  έχει τις δικές του πληροφορίες και πιστεύει ότι  τα ρωσικά αεροπλάνα αντί για ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία, μεταφέρουν όπλα.

Μετά τη συνάντηση  του Νικολάι Νέντσεφ με τον πρόεδρο της Επιτροπής Άμυνας, τον στρατηγό Μίχο Μίχοφ , ο τελευταίος, δήλωσε ότι  έχει τις ανησυχίες του για το θέμα αυτό.
Ο Μίχοφ εξέφρασε επιφυλάξεις μήπως αυτή η τροπή- της άρνησης της Βουλγαρίας- οδηγήσει σε διπλωματική και πολιτική αντιπαράθεση και τόνισε ότι δεν έχει αποδειχθεί καμία παραβίαση του εναέριου χώρου της χώρας, αναφερόμενος σε ρωσικό αεροπλάνο που είχε μπει στον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας στις 7 Σεπτεμβρίου, πρόσθεσε  ότι   όπως αποδείχθηκε ήταν μια διπλωματική πτήση.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ