Τουρκία- Επικεφαλής του HDP: Η σύγκρουση θα επιλυθεί με διαπραγματεύσεις







Σεπτέμβριος 14, 2015.




Ο Σελαχατίν Ντερμιτάς, συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού  Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), δήλωσε την Κυριακή ότι η λύση στην παρούσα σύγκρουση στις νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας είναι μόνο η διαπραγμάτευση και ότι το Κόμμα του δεν εγκρίνει, ούτε αποδέχεται τη σύγκρουση.

«Πιστεύω ότι,  αν τώρα,  δεν μπορώ να κάνω τίποτε στο ζήτημα, τότε δεν θα μπορώ και στο Κοινοβούλιο», είπε ο Ντερμιτάς στους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στο Ντιγιαρμπακίρ.

« Κάνουμε έκκληση να καθίσουν οι δύο πλευρές στο τραπέζι για να έρθει η ειρήνη. Αυτή είναι η κλήση μας»

Το κόμμα στο οποίο είναι επικεφαλής ο Ντερμιτάς, το  HDP, πέρασε για πρώτη φορά το κατώφλι του ορίου του 10% στις εκλογές του Ιουνίου, αποκτώντας την προτίμηση του 13,12 % των ψηφοφόρων, καταλαμβάνοντας 80 έδρες στο Κοινοβούλιο.

«Αλλά τώρα που η Τουρκία βρίσκεται σε μία νέα εκλογική αναμέτρηση το Νοέμβριο, το HDP, μέσα στο φιλοπολεμικό κλίμα με τους Κούρδους τρομοκράτες, προσπαθεί να επαναλάβει τον άθλο των προηγούμενων εκλογών», σημειώνεται χαρακτηριστικά.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ