Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Το PKK αποκλείει μονομερή κατάπαυση του πυρός στην Τουρκία
Σεπτέμβριος 17, 2015.

Ο επικεφαλής των ανταρτών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ), απέκλεισε οποιαδήποτε μονομερή κατάπαυση του πυρός, την Πέμπτη και κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση ότι επιτείνει τον πόλεμο για να κερδίσει περισσότερες ψήφους στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Έξι εβδομάδες πριν από εκλογές, η Άγκυρα, ανακοίνωσε ότι οι αντάρτες πρέπει να καταθέσουν τα όπλα τους και να επιστρέψουν στα στρατόπεδά τους στο βόρειο Ιράκ, προκειμένου να ξαναρχίσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες.  

«Η κατάπαυση του πυρός μπορεί να γίνει μόνο αμοιβαία» είπε ο διοικητής του PKK, Μουράτ Καραγιλάν στο πρακτορείο Φιράτ.

«Η εμπειρία μας διδάσκει ότι τα θετικά αποτελέσματα δεν μπορούν να επιτευχθούν μέσα από μονομερείς εκεχειρίες», τόνισε.

Την Τετάρτη, μια ομάδα Κούρδων, που πρόσκειται στο PKK είχε δηλώσει ότι είναι έτοιμη για συνομιλίες, οι οποίες θα εποπτεύονται από ένα τρίτο μέρος.

Ο Καραγιλάν έχει έδρα στα απομακρυσμένα βουνά της Καντίλ, στο βόρειο Ιράκ, από όπου σχεδιάζει την εξέγερση του PKK μέσα στο τουρκικό έδαφος, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ