Σερβία: Η ΕΕ παρέχει βοήθεια 10 εκατομμυρίων ευρώ στη χώρα







Οκτώβριος 2, 2015.




Ο Κρίστιαν Ντάνιελσον, γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πολιτική ευρωπαϊκής γειτονίας και την επέκταση των διαπραγματεύσεων, επαίνεσε την κυβέρνηση της Σερβίας για την υπεύθυνη συμπεριφορά της κατά τη διάρκεια της κρίσης των μεταναστών και ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) θα διαθέσει 10 δισεκατομμύρια ευρώ  σε βοήθεια στη Σερβία, κατά τη διάρκεια του χειμώνα.


Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, ο Ντάνιελσον στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, εξήρε την πρόοδο στον διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την περιφερειακή και ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Σερβίας,  και ο Σέρβος πρωθυπουργός παρουσίασε στον φιλοξενούμενο στοιχεία για τον αριθμό των μεταναστών που έχουν εγγραφεί εδώ και πέντε μήνες που διέρχονται από τη χώρα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ