Ρωσικό πολεμικό πλοίο πέρασε τα Στενά συνοδεία τουρκικού υποβρυχίου
Δεκέμβριος 15, 2015.

Το μεγάλο αποβατικό «Καίσαρ Κουνίκοφ» [БДК- «Цезарь Куников»],  του ρωσικού ναυτικού πέρασε το Βόσπορο με κατεύθυνση προς τη Μαύρη Θάλασσα, συνοδευόμενο  από σκάφος του τουρκικού λιμενικού σώματος και ενός τουρκικού υποβρυχίου, όπως σημειώνει η ρωσική Κομμερσάντ επικαλούμενη το Ria Novosti.


Το δημοσίευμα τονίζει ότι  στο πλοίο αυτό κατά τη διάρκεια του προορισμού του στο Αιγαίο, ορισμένοι ναύτες επί του πλοίου είχαν  φωτογραφηθεί και βιντεοσκοπηθεί από προβλήτα της Κωνσταντινούπολης.

Νωρίτερα- συνεχίζει το ρωσικό δημοσίευμα- ο υπουργός της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε προβεί σε αυστηρή δήλωση σχετικά με το πέρασμα του ρωσικού πλοίου από το Βόσπορο, σχετικά με τη συμπεριφορά των ναυτών επί αυτού.

Ο υπουργός απείλησε αντίποινα εάν ‘αισθανθεί ότι απειλείται’ και αποκάλεσε ως «προκλητικές» τις ενέργειες των Ρώσων ναυτών επί του «Καίσαρ Κουνίκοφ».

Οι Τούρκοι εικονολήπτες κατέγραψαν τους Ρώσους ναύτες επί του καταστρώματος του πλοίου και ένας από αυτούς- όπως είπαν- έφερε έναν φορητό μπαζούκας στο ώμο του, γράφει το δημοσίευμα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ