Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

Η Βουλγαρία έκλεισε, σήμερα, τα σύνορα με την Τουρκία
Δεκέμβριος 13, 2014.

Η Βουλγαρία, την Κυριακή, έκλεισε το μεθοριακό σταθμό της με την Τουρκία, καθώς συνελήφθησαν και οι 14 τελωνειακοί  υπάλληλοι σε ξαφνική έφοδο της Επιτροπής Διαφθοράς, όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Σωτήρ Τσατσάροφ.


«Όλοι οι τελωνειακοί υπάλληλοι της πρωινής βάρδιας, οι οποίοι ελέγχουν την είσοδο στο μεθοριακό σταθμό ‘Καπιτάν Αντρέβο’, συνελήφθησαν για συνεργασία με λαθρέμπορους», είπε ο Τσατσάροφ στο δημόσιο ραδιόφωνο  της βουλγαρικής ραδιοφωνίας.

«Ζητούμε συγνώμη από τους ταξιδιώτες για το κλείσιμο των συνόρων προς τη Βουλγαρία, ενώ το ρεύμα από τη Βουλγαρία προς την Τουρκία κινούνταν κανονικά.
Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό, μια ουρά δεκαπέντε χιλιομέτρων από φορτηγά σχηματίστηκε στην τουρκική πλευρά.
 
Η κρατική υπηρεσία ασφαλείας της Βουλγαρίας (Dans) είχε πραγματοποιήσει 100 εφόδους σε πέντε πόλεις κοντά στα σύνορα, σύμφωνα με τον Τσατσάροφ, ο οποίος δεν μπήκε σε λεπτομέρειες.

Το ραδιόφωνο διευκρίνισε ότι η σύλληψη των τελωνειακών έγινε για παρατυπίες στην είσοδο τουρκικών φορτηγών που ήταν γεμάτα με παράνομα τσιγάρα.

Σημειώνεται ότι και πάρα πολλοί μετανάστες που κρύβονται μέσα στα τούρκικα φορτηγά προσπαθούν να περάσουν τα τουρκοβουλγαρικά σύνορα με την ‘ανοχή’ των ελεγκτών. Ίσως και αυτός να ήταν ένας λόγος για τη σύλληψη των τελωνειακών, σημειώνει το δημοσίευμα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: