Το ΝΑΤΟ δεν θα εμπλακεί σε περίπτωση πολέμου Τουρκίας- Ρωσίας




Φεβρουάριος 20, 2016.

Η Συμμαχία έχει δώσει στην Άγκυρα να καταλάβει ότι δεν μπορεί να υπολογίζει στην ανεπιφύλακτη υποστήριξη του ΝΑΤΟ, σε περίπτωση που η Τουρκία προκαλέσει μια ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσία.



«Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει  να επιτρέψει  στα μέλη του να συρθούν σε μια ένοπλη κλιμάκωση με τη Ρωσία, λόγω των τρεχουσών εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν, σε συνέντευξή του στο ‘Der Spiegel’ την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, όπως ανέφερε στο πρόγραμμά της η ‘Deutsche Welle’.



Ο Άσελμπορν προέβη σε δηλώσεις εξ ονόματος των Συμμάχων, τονίζοντας ότι οι υποχρεώσεις προς τις χώρες μέλη της Συμμαχίας, και ειδικότερα σε κάθε ένα από αυτά, ισχύουν μόνο για εκείνες τις περιπτώσεις, όταν «ένα από τα μέλη του ΝΑΤΟ υποστεί εμφανή επίθεση».



Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας επιδεινώθηκαν απότομα το Νοέμβριο του περασμένου έτους, μετά την κατάρριψη από την τουρκική πολεμική αεροπορία ενός ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους κοντά στα τουρκο-συριακά σύνορα, κατηγορώντας το για παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ