Πολωνικό Εθνικό Κίνημα: Ο Άσαντ ο μόνος εγγυητής και προστάτης των θρησκευτικών μειονοτήτων





Μάρτιος 7, 2016.

Ο  Ρόμπερτ Βινίτσκι, επικεφαλής του εθνικιστικού κινήματος στην Πολωνία, -γράφει η συριακή ενημερωτική ιστοσελίδα- δήλωσε στις 6 Μαρτίου ότι ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ είναι ο μόνος εγγυητής  και προστάτης των θρησκευτικών μειονοτήτων στη Συρία.



Η δήλωση ήρθε μετά την ανακοίνωση της πρόσκλησης από εθνικιστές βουλευτές στην Πολωνία προς τους εκπροσώπους της συριακής κυβέρνησης να συμμετάσχουν σε μια διάσκεψη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και να εδραιώσουν την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή, ένα συνέδριο που θα οργανωθεί στο πολωνικό κοινοβούλιο.



Ο Βινίτσκι, σύμφωνα με τον συριακό ‘τηλέγραφο’ δήλωσε: «Ίσως η απόφασή μας θα αμφισβητηθεί, ιδιαίτερα από τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία, αλλά το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ είναι ο μόνος εγγυητής  και ο μοναδικός προστάτης των θρησκευτικών μειονοτήτων και της σταθερότητας στην περιοχή».



Τόνισε την ανάγκη να συνεχίσει η Βαρσοβία τη «ρεαλιστική πολιτική» προς τη Δαμασκό και όχι μόνο να στέλνει στρατεύματα για να υποστηρίξει τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά θα πρέπει να εξασφαλίζει και τα εθνικά της συμφέροντα», προσθέτοντας ότι «η Συρία πολύ σύντομα θα αρχίσει να ανοικοδομείται και πρέπει να είμαστε εκεί».



Στο θέμα ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία,  Στεφάν ντε Μιστούρα, εξέφρασε τη θέση ότι αυτός που θα αποφασίσει για τον Σύρο πρόεδρο, είναι μόνο ο λαός του, κανείς άλλος.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ