Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

Ο πρόεδρος του Καζακστάν υποστηρίζει την πρωτοβουλία Πούτιν για Συρία
«Ο Ναζαρμπάγιεφ υποστηρίζει την πρωτοβουλία του Πούτιν για συνάντηση στην Αστάνα για τη Συρία», γράφει το ρωσικό δημοσίευμα

Δεκέμβριος 17, 2016. 22:04

Ο πρόεδρος του Καζακστάν, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιε, υποστήριξε τις πρωτοβουλίες του Ρώσου προέδρου για μια συνάντηση σχετικά με τη διευθέτηση της συριακής κρίσης στην Αστάνα.
Η πληροφορία αυτή εμφανίσθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ηγέτη του Καζακστάν, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Vesti.ru.Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, πρότεινε την πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα, ως μια νέα πλατφόρμα για περαιτέρω διαπραγματεύσεις σχετικά με την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία.


Η Μόσχα θα βοηθήσει σε αυτήν τη συνάντηση, προτρέποντας τη συριακή κυβέρνηση και η Άγκυρα με τη σειρά της θα πείσει την ένοπλη συριακή αντιπολίτευση, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: