Χιλιάδες Βούλγαροι αγόρασαν ακίνητα στη βόρεια Ελλάδα




«Κάθε δεύτερη συμφωνία για αγορά ακινήτων στην ακτή του Αιγαίου με τους Βουλγάρους»

Οκτώβριος 27, 2017. 19:30

Σόφια.

Κάθε δεύτερη συμφωνία για αγορά ακινήτου για διακοπές, στην περιοχή της Καβάλας, πραγματοποιείται με Βουλγάρους αγοραστές.



Αυτό ανακοινώθηκε από τον Νικόλαο Κουρτίδη, εκπρόσωπο των κατασκευαστών στην περιοχή, κατά τη διάρκεια ενός φόρουμ της Εθνικής Ένωσης Κτηματομεσιτών  στη βουλγαρική πρωτεύουσα, Σόφια.


Σύμφωνα με τον Έλληνα επιχειρηματία, το 65%  των Βουλγάρων επενδυτών επενδύουν τα χρήματά τους σε ακίνητη περιουσία στις ακτές του Αιγαίου.


Υπενθύμισε ότι πριν από 5-6 χρόνια λόγω της κρίσης στη γειτονική χώρα, η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα ήταν νεκρή και η εμφάνιση των Βουλγάρων αγορστών βοήθησε πολύ στη σταθεροποίηση της αγοράς στην περιοχή.


«Πολλοί Έλληνες αναγκάσθηκαν να πουλήσουν τα πλεονάσματά τους για χρέη σε τράπεζες ή για άλλες περιπτώσεις (φόροι) και οι Βούλγαροι βρήκαν την ευκαιρία να αγοράσουν, διότι την περίοδο μεταξύ του 2012 και 2015 οι τιμές βρίσκονταν στο κατώτατο σημείο», εξήγησε ο Κουρτίδης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τον περασμένο χρόνο, περίπου 3.000 Βούλγαροι αγόρασαν  ακίνητα στις ακτές της βόρειας Ελλάδας.


Ο Βιτσάσελαβ Γκορυούνοφ,αντιπρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μεσιτών αναφέρθηκε στην μείωση του ενδιαφέροντος των Ρώσων για ακίνητα στη Βουλγαρία, λόγω της υποτίμησης της αξίας αγοράς που σημειώθηκε στην Ισπανία, όπου θα μπορούσαν να βρουν ένα αξιοπρεπές σπίτι με 40-50 χιλιάδες ευρώ.


Ο άλλος λόγος είναι η κατάρρευση του ρουβλίου και η οικονομική κρίση στη χώρα μετά τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση, προκαλώντας πολλούς συμπατριώτες του, να πουλήσουν τα ακίνητα που είχαν στο εξωτερικό.


Στο φόρουμ στη Σόφια συμμετείχαν εκπρόσωποι του χώρου αγοράς ακινήτων από Βουλγαρία, Ρωσία, Ελλάδα, Ουκρανία, Μεγάλη Βρετανία κ.ά.


(Στοιχεία από monitor.bg)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr