ΥΠΕΞ Σκοπίων: Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το δικαίωμά μας να είμαστε ‘Μακεδόνες’ που μιλούν τη ‘μακεδονική’ γλώσσα




Φεβρουάριος 1, 2018. 18:26 βίντεο

Σκόπια.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμίτροφ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, δήλωσε με αποφασιστικό τρόπο το δικαίωμα του λαού των Σκοπίων να καθορίζονται ως ‘Μακεδόνες’, η οποίοι μιλούν τη «μακεδονική» γλώσσα διευκρινίζοντας ότι αυτή ανήκει στην ομάδα των Σλαβικών Γλωσσών.



Αυτό είναι παράδοξο, γιατί οι σλαβικές γλώσσες  δεν περιέχουν καμία ‘μακεδονική’ γλώσσα, αφού οι Μακεδόνες μιλούσαν αναμφισβήτητα  ελληνικά.

Ο Ντιμίτροφ έδωσε, με τον τρόπο αυτόν, το στίγμα του περιεχομένου των συζητήσεων με την Ελλάδα μέσω του Αμερικανού μεσολαβητή,  που και αυτός πριν από μερικές εβδομάδες σε συνέντευξή στην τηλεόραση Sitel δήλωσε ότι με την ενδεχόμενη αποδοχή από την Ελλάδα των προτάσεων του θα τονισθεί η  «μακεδονική» ταυτότητα των Σλάβων των Σκοπίων.


Το σχετικό βίντεο




(Στοιχεία: Το βίντεο από τη σλαβική στην αγγλική είναι του Βλάντισλαβ Περούνοβιτς)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr