Βιάζεται ο Κοτζιάς: Προτρέπει τους ‘Μακεδόνες’ να καθορίσουν (γρήγορα) το πρόθεμα τους




«Κοτζιάς: Τα Σκόπια να δηλώσουν δημόσια το πρόθεμα στο όνομα», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα (που σε λίγο θα το λέμε "μακεδονικό δημοσίευμα").


Φεβρουάριος 6, 2018. 18:09


«Τα Σκόπια να δηλώσουν δημόσια ποιο είναι το επίθετο της λέξης ‘Μακεδονίας’ (του σύνθετου ονόματος) και να ενημερώσουν τους πολίτες τους, είπε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκος Κοτζιάς, όπως δημοσιεύει η τηλεόραση ‘Αλφα’ των Σκοπίων.



«Ο Κοτζιάς ισχυρίζεται- γράφει το δημοσίευμα- ότι η Αθήνα προετοίμασε το έδαφος για την αποδοχή ενός συγκεκριμένου δείκτη αναφοράς στο οποίο θα ενσωματωθεί η όρος ‘Μακεδονία’, προσθέτοντας ότι η άλλη πλευρά δεν προέβη σε αυτήν την προετοιμασία.


 ‘Μακεδονία’ οπωσδήποτε άλλα …έχει  και προτιμήσεις η ελληνική κυβέρνηση…


Μάλιστα, για το σύνθετο όνομα ( «…?  Μακεδονία»), ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών λέει ότι η ελληνική κυβέρνηση προτιμά επιθέματα που θα έχουν «σλαβικό φωνητικό νόημα».


«Στο Νταβός, συμφωνήσαμε σε ένα πράγμα: ότι θα υπάρξει συμφωνία, με την πρόταση των δύο πρωθυπουργών που θα κάνει το κόμμα μας, υπό την ευθύνη μου. Φαίνεται ότι κάποιοι στα Σκόπια, σε κατώτερη θέση από τον πρωθυπουργό, ξανασκέφτονται αυτές τις σκέψεις. Ο κ. Νίμιτς το καθόρισε ως σημαντικό. Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι αυτό που συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο πρωθυπουργών ισχύει για όλους.


Όσον αφορά την ταυτότητα, θα επικοινωνούμε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και όχι με μεσολαβητή. Αυτές είναι οι απόψεις μου»,  όπως σημειώνει η σλαβική Άλφα.


(Στοιχεία από alfa.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr