Θα συνοδεύουν μητροπολίτες τον πρόεδρο της Βουλγαρίας στα Σκόπια

"Δύο επίσκοποι της  Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (БПЦ ) θα συνοδεύσουν τον Βούλγαρο πρόεδρο Ράντεφ στην επίσκεψή στα..)


Φεβρουάριος 13, 2018. 19:37

Κατά την επίσκεψή του την Παρασκευή στα Σκόπια, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας,  Ρούμεν Ράντεφ θα συνοδεύεται από δύο μητροπολίτες της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Πρόκειται για τους μητροπολίτες  Κυπριανού της Στάρα Ζάγκορα και τον Νικόλαο της Φιλιππούπολης.Η συνάντηση με τον πρόεδρο των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ έχει προγραμματισθεί για την Παρασκευή.


Προς το παρόν δεν υπάρχει  επίσημη επιβεβαίωση εάν θα υπάρξει συνάντηση εργασίας των επιτροπών μεταξύ των δύο εκκλησιών, αλλά είναι βέβαιο ότι οι Βούλγαροι επίσκοποι θα συναντηθούν επίσης με μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας των Σκοπίων.


 Η επίσκεψη των Βουλγάρων ιεραρχών χαρακτηρίσθηκε από τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης ως ένα σημαντικό βήμα στις σχέσεις μεταξύ της βουλγαρικής εκκλησίας και της σχισματικής των Σκοπίων.


(Στοιχεία από sitel.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr