Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018

Οι Σέρβοι Μαυροβουνίου θα στείλουν 1000 εθελοντές στη Σερβία, αν επιτεθεί στο Κοσσυφοπέδιο«Οι Σέρβοι του Μαυροβουνίου προσφέρουν 1000 εθελοντές στον Βούτσιτς αν αποφασίσει να επιτεθεί στο Κοσσυφοπέδιο»

Μάρτιος 28, 2018. 19:18

Το Κίνημα Μαυροβουνίου- Ερζεγοβίνης, καταδίκασε τη δράση της Μονάδας Ειδικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας Κοσσυφοπεδίου στην επίθεση κατά του διευθυντή του Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο, Μάρκο Τζούριτς.


«Το Κίνημα καταδικάζει έντονα αυτήν την πράξη τρομοκρατίας και καλεί τις αρμόδιες εθνικές αρχές και τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς να αποχωρήσει από τη συμφωνία των Βρυξελλών και σε αυτό ζητούν και οι παράλληλοι θεσμοί της Σερβίας στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια», αναφέρει το Κίνημα.


Το σερβικό Κίνημα του Μαυροβουνίου, αναφέρει ότι δύναται να στείλει σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύγκρουσης, 1000 εθελοντές, σύμφωνα με τη ‘Νόβοστι’, την οποία επικαλείται η αλβανική ‘Lajmi, net’.


“Σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύγκρουσης και στην υποχρέωση του Στρατού της Δημοκρατίας της Σερβίας να παρέμβει στρατιωτικά στο Κοσσυφοπέδιο, το Κίνημα Μαυροβουνίου-Ερζεγοβίνης, θα θέσει άμεσα στη διάθεση του Σερβικού Στρατού 1.000 εθελοντές, έτοιμοι να υπερασπισθούν την πατρίδα», αναφέρεται.


(Στοιχεία από ‘Radio Televizioni Illiria’)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr