Ρώσος πρέσβης στα Τίρανα: οι αναγνώστες του Ντοστογιέφσκι και του Τολστόι θα στιγματίζονται ως «πράκτορες του Κρεμλίνου»




«Μιλάει ο Ρώσος πρέσβης στα Τίρανα: Οι κατηγορίες ορισμένων κυβερνητικών ακριβώς όπως ο Ενβέρ Χότζα»

Μάρτιος 17, 2018. 08:33


Ο πρέσβης της Ρωσίας στα Τίρανα έσπασε τη σιωπή του ενόψει των κατηγοριών μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, σχετικά με το θέμα των συμφωνιών που αντιδρά το Δημοκρατικό Κόμμα.


Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Java» στην αλβανική κρατική ραδιοτηλεόραση, ο πρέσβης της Ρωσίας Αλεξάντερ Καρπούσιν λέει ότι εκπλήσσεται από τη στάση ορισμένων κυβερνητικών αξιωματούχων που προσπαθούν να δαιμονοποιήσουν τη Ρωσία ασκώντας μια ρητορική παρόμοια με αυτήν του δικτάτορα Ενβέρ Χότζα.


«Ορισμένα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και ορισμένοι εκπροσώποι των θεσμικών οργάνων, προσπαθούν να δαιμονοποιήσουν τη Ρωσία. Προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση, αφού αυτός είναι ο στόχος τους,  και να πείσουν τους αλβανούς πολίτες ότι η χώρα μας είναι η «αυτοκρατορία του κακού» και ότι «Ρώσος» σημαίνει «εχθρός».


Οι τελευταίες δηλώσεις που ακούσαμε για  τα «πλοκάμια της Μόσχας», φέρονται να διαδόθηκαν σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων, που έμοιαζαν με τη ρητορική του Ενβέρ Χότζα, και όχι δηλώσεων πολιτικών μια σύγχρονης και δημοκρατικής χώρας»


Αν συνεχίζουν αυτήν την πορεία με αυτόν τον ρυθμό, ενδέχεται να καταλήξουμε στο σημείο που οι αναγνώστες του Ντοστογιέφσκι και του Τολστόι θα στιγματίζονται ως «πράκτορες του Κρεμλίνου». Κατά την άποψή μου αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη τάση», είπε ο Καρπούσιν.


Αρνήθηκε, μάλιστα τη συμμετοχή της ρωσικής κυβέρνησης στις εκλογές στις ΗΠΑ και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα  στις πολιτικές τους.


(Στοιχεία από lapsi.al)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr