Διαμαρτυρία Σλάβων ψευδομακεδόνων στον Καναδά





Μάρτιος 19, 2018. 22:33
Έξω από το κοινοβούλιο του Οντάριο, πραγματοποίησαν ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας η σλαβική κοινότητα των Σκοπίων για την υποστήριξη της κατοχής του ονόματος «Μακεδονία» για το κράτος των Σκοπίων και συγχρόνως ζήτησαν τη  διακοπή των συνομιλιών για το όνομα με την Ελλάδα.


Η διαμαρτυρία ξεκίνησε με τους εθνικούς ύμνους του Καναδά και του κράτους των Σκοπίων και συνεχίσθηκε με προσευχή από ιερείς  των ορθόδοξων εκκλησιών του Καναδά.


«Σήμερα, εμείς οι ‘Μακεδόνες’ από το Τορόντο και άλλες πόλεις ζητάμε τον τερματισμό των συνομιλιών για το όνομα με την Ελλάδα. Η επιβολή των συνομιλιών για ένα αντι-μακεδονικό όνομα απειλεί την επιβίωση του κράτους  και παραβιάζει όλες τις διεθνείς συμβάσεις του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, των οποίων  ο Καναδάς έχει υπογράψει. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει τα θεμελιώδη δικαιώματά μας για αυτοδιάθεση. Θέλουμε, επίσης, να υποστηρίξουμε πλήρως τον πρόεδρο Γκιόργε Ιβάνοφ για ο βέτο του στο αντισυνταγματικό νόμο για τη χρήση των γλωσσών».

«Μπροστά από το Κοινοβούλιο του Οντάριο πραγματοποιήθηκε ειρηνική αγωνιστική διαμαρτυρία «Το όνομά μας είναι η Μακεδονία», που διοργάνωσε η ‘μακεδονική’-καναδική κοινότητα για να στηρίξει τη ‘Μακεδονία’ και να τερματίσει τις ‘αντιμακεδονικές διαπραγματεύσεις για το όνομα’, γράφει το σλαβικό κείμενο των Σκοπίων»

Τα παραπάνω είπε ο πρόεδρος του «Παγκόσμιου ΄μακεδονικού’ Συνεδρίου του Καναδά», Μπόνε-Μπόμπι Τεμέλκοφ, που ήταν συνδιοργανωτής της διαμαρτυρίας για την υπεράσπιση του ονόματος του κράτους των Σκοπίων και την ΄μακεδονική’ ταυτότητα των πολιτών του.


(Στοιχεία από makfax.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr