Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Λιβύη: Ο γιος του Καντάφι θέτει υποψηφιότητα για πρόεδροςΜάρτιος 19, 2018. 23:10


Ο Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι, γιος του τέως Λίβυου προέδρου Μουαμάρ Καντάφι, τέθηκε ως υποψήφιος για την προεδρία της Λιβύης, στις εκλογές του 2018, ανέφερε η Libyan Express, τη Δευτέρα.Η είδηση ανακοινώθηκε από τον Αϊμάν Αμπού Ρας, εκπρόσωπο του Λαϊκού Μετώπου της Λιβύης σε συνέδριο στην Τυνησία.


Ο Αμπού Ρας είπε ότι ο Σαΐφ αγωνίζεται για την εθνική συμφιλίωση και την ανοικοδόμηση του έθνους που είχε υποστεί διαίρεση από τον πόλεμο.


«Με την πορεία προς την προεδρία, ο Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι δεν επιδιώκει την εξουσία, αλλά τη διάσωση της χώρας», δήλωσε ο Αμπού Ρας.


Η πρόθεση του Καντάφι ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν έφθασε στο φως ότι σχεδίαζε μια επιστροφή στην πολιτική της Λιβύης μετά από έξι χρόνια φυλάκισης.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Σαΐφ σχεδίαζε να καθιερώσει εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ όλων των φατριών της Λιβύης, καθώς και να ενισχύσει την άμυνα της χώρας «να επιβάλει την ασφάλεια και στη σταθερότητα σύμφωνα με τη γεωγραφική θέση της Λιβύης».


(Στοιχεία από sputniknews.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr