Η CIA ανακοίνωσε το θάνατο δύο πρακτόρων λίγο μετά την πτώση του Azovstal


Μάιος 24, 2022. Ελλάδα.

Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δύο από τους υπαλλήλους της έχασαν τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας.

Η τελετή για τη διαιώνιση της μνήμης των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της CIA στο Λάγκλεϊ της Βιρτζίνια.

 Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δύο αστέρια σκαλίστηκαν σε έναν αναμνηστικό μαρμάρινο τοίχο στα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας για να συμβολίσουν πράκτορες της CIA που πέθαναν εν ώρα υπηρεσίας. Συνολικά, το μνημείο περιέχει 139 σημάδια αφιερωμένα στους πεσόντες εργαζόμενους.

Ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς είπε ότι οι συνθήκες γύρω από τον θάνατο των αξιωματικών παραμένουν απόρρητες. Αυτό δείχνει ότι οι νεκροί αξιωματικοί της CIA εργάζονταν μυστικά. 

Η CIA ανακοίνωσε το θάνατο δύο πρακτόρων λίγο μετά την πτώση του Azovstal

Ορισμένοι χρήστες του Twitter πιστεύουν ότι η τελετή συνέπεσε με την πλήρη κατάληψη της Μαριούπολης από τα ρωσικά στρατεύματα και την παράδοση των υπολειμμάτων της ουκρανικής φρουράς από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και το νεοναζιστικό σύνταγμα Αζόφ, που κρύβονταν στα μπουντρούμια του εργοστασίου Azovstal.

Η CIA ανακοίνωσε το θάνατο δύο πρακτόρων λίγο μετά την πτώση του Azovstal

Σύμφωνα με πολυάριθμες αναφορές αυτοπτών μαρτύρων και μαρτυρίες αιχμαλώτων Ουκρανών μαχητών, ξένοι μισθοφόροι και αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των χωρών του ΝΑΤΟ ήταν παρόντες στο χώρο του Azovstal.

Σύμφωνα με παρατηρητές, είναι πολύ πιθανό ότι αξιωματικοί της CIA ήταν μεταξύ των ξένων: η συμμετοχή των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών στην εκπαίδευση των εθνικιστών του Αζόφ είχε αναγνωριστεί προηγουμένως σε διάφορα επίπεδα. Είναι επίσης πιθανό αρκετοί ξένοι ειδικοί να σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα χτυπημάτων από τα ρωσικά στρατεύματα και τον στρατό το Ντόνετσκ.

Μάλιστα, υπήρχαν αναφορές στα μέσα ενημέρωσης ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών παρείχαν στην ουκρανική πλευρά πληροφορίες που χρησιμοποιήθηκαν για να χτυπήσουν υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματικούς που διοικούσαν στρατεύματα που συμμετείχαν σε ειδική επιχείρηση για την αποστρατικοποίηση του καθεστώτος του Κιέβου. Η Ουάσιγκτον αργότερα διέψευσε αυτές τις αναφορές.

riafan.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr