Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε το θάνατο πέντε στρατιωτών στο βόρειο Ιράκ


Μάιος 24, 2022. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι 5 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε σύγκρουση με τρομοκράτες του PKK (Κούρδους αυτονομιστές) στην περιοχή  της  τουρκικής εισβολής στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού  Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (MSB):

 «3 από τους ηρωικούς συντρόφους μας σκοτώθηκαν, 4 από τους ηρωικούς μας συντρόφους τραυματίστηκαν στη σύγκρουση που ξέσπασε σήμερα με τρομοκράτες στην περιοχή της  στρατιωτικής επιχείρησης «Pençe-Kilit». Ευχόμαστε το έλεος του Αλλάχ στους μάρτυρες μας που έχασαν τη ζωή τους στο περιστατικό, τα συλλυπητήρια και την υπομονή μας στις θλιβόμενες οικογένειες τους, τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και το ευγενές έθνος μας και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας».

Στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας αναφέρεται ότι ο υπολοχαγός Πεζικού  Αμπντουλκαντίρ  Γκιουλέρ και ο Ειδικός Λοχίας Πεζικού Μπιτζάν Καπιλάι, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα κατά τη συμπλοκή, δεν μπόρεσαν να σωθούν και υπέκυψαν στα τραύματά τους,  παρά όλες τις επεμβάσεις.

aa.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr