Ψηφίσθηκε ο νόμος: Τα Σκόπια έχουν από σήμερα δύο επίσημες γλώσσες (βίντεο)


Ένταση δημιουργήθηκε όταν ο πρόεδρος Ταλάτ Τζαφέρι είπε ότι προχωρά η ψήφιση του νόμου για τη χρήση των γλωσσών. Ο Γκρούεφσκι ανέβηκε στην έδρα του προέδρου με σκοπό να τον χτυπήσει


Μάρτιος 14, 2018. 18:48

Σκόπια.
Μέσα σε μια τεταμένη ατμόσφαιρα στο κοινοβούλιο των Σκοπίων, σήμερα, υιοθετήθηκε ο νόμος για τη χρήση των γλωσσών, με 64 ψήφους υπέρ και καμία κατά.


Επιπρόσθετα,  οι δεκάδες χιλιάδες τροποποιήσεις που κατατέθηκαν από το VMRO-DPMNE δεν εξετάσθηκαν καθόλου, αφού είχαν ως σκοπό μόνο την παρακώλυση της ψήφισης του νόμου.



Η ένταση που δημιουργήθηκε από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, προηγήθηκε της ψηφοφορίας,  και μετεβλήθη σε μια μάχη μεταξύ του Νίκολα Γκρούεφσκι και του Αλβανού προέδρου του Κοινοβουλίου  των Σκοπίων, Ταλάτ Τζαφέρι.
Ο πρώην αρχηγός του VMRO και νυν μέλος του κόμματος είχε σηκωθεί από το έδρανο και μαζί με τα άλλα μέλη του κόμματος του, απευθύνθηκαν κατά του Ταλάτ Τζαφέρι ζητώντας την εξέταση των κατατεθέντων τροποποιήσεων (που ήταν περίπου 33.500), αλλά ο Τζαφέρει άνοιξε τη συζήτηση για τη ψήφιση του νόμου για τις δύο επίσημες γλώσσες στη χώρα τη σλαβική και την αλβανική.
Μάλιστα, ο Γκρούεφσκι συνελήφθη από την ασφάλεια του Κοινοβουλίου όταν προσπάθησε να επιτεθεί κατά του προέδρου του Κοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος ζήτησε 15 λεπτά διάλειμμα και αποχώρησε, τη στιγμή εκείνη ο Γκρούεφσκι προσπάθησε να του επιτεθεί σωματικά, αλλά δεν έγινε δυνατό λόγω της παρέμβασης της ασφάλειας της Συνέλευσης.












(Στοιχεία από konica.al, shqiptarja.com)

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr