Στο Ιράκ έξι Τουρκάλες καταδικάστηκαν σε θάνατο για συμμετοχή τους στο ‘Ισλαμικό κράτος’«Στο Ιράκ καταδικάστηκαν σε θάνατο έξι πολίτες της Τουρκίας για συμμετοχή στο ISIS»

Απρίλιος 2, 2018. 18:50

Το Ποινικό Δικαστήριο του Ιράκ  καταδίκασε σε θάνατο έξι Τουρκάλες για τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες της τρομοκρατικής οργάνωσης του ‘Ισλαμικού κράτους’, ανέφερε το αραβικό τηλεοπτικό κανάλι ‘Al  Arabiya’, όπως σημειώνει το Ria Novosti.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, επτά ακόμη Τουρκάλες καταδικάστηκαν σε ισόβια για τη συμμετοχή τους στο ISIS και στις δολοφονικές του ενέργειες.


Στα τέλη Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, το Κεντρικό Ποινικό Δικαστήριο του Ιράκ καταδίκασε σε θάνατο 16 γυναίκες από την Τουρκία για παροχή υλικοτεχνικής βοήθειας στους μαχητές του ISIS


Οι τουρκικές αρχές, όπως σημειώνεται, προσπαθούν να επιστρέψουν τις φυλακισμένες στην πατρίδα τους.


Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ αλ Αμπάντι ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του 2017 το τέλος του νικηφόρου πολέμου εναντίον του ISIS, αλλά αργότερα τόνισε ότι είναι απαραίτητο να καταπολεμηθούν τα λεγόμενα ‘κοιμισμένα’ κύτταρα της οργάνωσης. Η συμμετοχή στο ISIS, στο Ιράκ υπόκειται σε θανατική ποινή.


 (Στοιχεία από ria.ru, anna-news.info)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr